Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Szolgáltató Önkormányzat Díj
Kiíró:
Belügyminisztérium
Határidő:
01/31/2020
Érvényes:
01/31/2020
Tárgymutató:
díj, Szolgáltató önkormányzati
Pályázhat:
helyi önkormányzatok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Szolgáltató Önkormányzat Díj

1. ÖSSZEFOGLALÓ
A Szolgáltató Önkormányzat Díj a belügyminiszter által alapított és adományozott elismerésekről szóló 37/2012. (VIII. 2.) BM rendelet 2018-ban kihirdetett módosításával került megalapításra.
A Szolgáltató Önkormányzat Díj adományozható az együttműködés, átláthatóság és nyitottság, hatásosság, hatékonyságjavulás, fontosság, fenntarthatóság és megismételhetőség szempontjából jó gyakorlatot megvalósító helyi önkormányzatok számára.
A Szolgáltató Önkormányzati Díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, melyek kötelező, vagy önként vállalt feladataikat szolgáltató szemléletben, példamutató jó gyakorlatok által hajtják végre, ezért a díj elnyerésének feltétele olyan pályázat benyújtása, amelyben az önkormányzatok a szolgáltató jelleget bizonyító jó gyakorlataikat mutatják be.
A szolgáltató önkormányzat jó gazda módjára küldetésének tekinti, hogy érezhető legyen a település szerethetősége, azaz a mindennapokban tapasztalható legyen az élet minőségéhez hozzájáruló élhető környezet.
Alapcélja szolgálni és összefogni a település lakosságát, és mindazon érdekhordozókat, akik jelenlétükkel, működésükkel, szolgáltatásukkal hozzájárulnak a település fizikai, gazdasági, társadalmi, kulturális környezetének fenntartható fejlődéséhez.
A szolgáltató önkormányzat értékorientált szolgáltatói kultúrája megjeleníti az önkormányzat és intézményrendszereinek szakmai hitelességét, ezen szervezetek és a település érdekhordozói között létrejövő partnerséget, a tevékenységüket kísérő nyilvánosságot, és nem utolsó sorban ezen intézményekben dolgozók - érdekhordozók által megítélhető - emberi, szakmai minőségét, hitelességét.
A Belügyminisztérium által Szolgáltató Önkormányzat Díjban részesített önkormányzat munkájával nem csak közvetlen érdekhordozóit, lakosságát, vállalkozóit és egyéb szervezeteit szolgálja, hanem tudatos, stratégiai szinten végiggondolt és megvalósított cselekvéseivel példát mutat a helyi önkormányzatok széles körének.
A Szolgáltató Önkormányzat Díj elnyerése anyagi elismeréssel nem jár, de kiemelt erkölcsi megbecsülést jelent az azt elnyerő önkormányzat, település számára.
Egy pályázati évben legfeljebb tíz helyi önkormányzat részesíthető a kitüntetésben, amelyet a Szolgáltató Önkormányzat Díj szakmai kuratóriuma javaslata alapján a Belügyminiszter adományoz a nyertes önkormányzatoknak.
A Díj első ízben 2019 júniusában került átadásra.
A díjnyertes pályázó jó gyakorlatai a díj elnyerését követően közzétételre kerülnek, az önkormányzat pedig tevőlegesen részt vesz azok terjesztésében, bemutatásában. Ilyen módon a Díj jelentette dicsőség és megkülönböztető figyelem mellett, tevőlegesen is hozzájárul az önkormányzati szféra fejlődéséhez, végső soron a Jó Állam stratégia végrehajtásához.
A jelentkezéseket a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának elektronikus levélcímre (oki@bm.gov.hu) lehet benyújtani 2020. január 31-ig a jelen pályázati felhívás utolsó oldalán található pályázati adatlap kitöltésével.
A részletekért tanulmányozzák át a pályázati felhívást. További információért forduljanak bizalommal az Önkormányzati Koordinációs Iroda munkatársaihoz a 06-1/441-1539-es telefonszámon vagy az oki@bm.gov.hu e-mail címen készséggel nyújtanak módszertani segítséget a pályázás során.

2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2.1. Szolgáltató Önkormányzat Díj célja, háttere
A Szolgáltató Önkormányzat Díj (a továbbiakban: Díj/SZÖD) alapításának szellemiségét a 2014-2020-as Közigazgatás-és Közszolgáltatás-fejlesztési stratégia alapozza meg.
A Szolgáltató Önkormányzat Díj a belügyminiszter által alapított és adományozott elismerésekről szóló 37/2012. (VIII. 2.) BM rendelet módosításáról szóló 4/2018. (II. 23.) BM rendelet kihirdetésével került megalapításra.
A Díj célja, hogy orientálja a települési önkormányzatokat értékalapú szolgáltatói kultúrájuk tudatos fejlesztésére, ezen keresztül erősíti érdekhordozóik bizalmát, a települések fenntartható fejlődését. A lokális, helyi társadalomban élők, a településen működtetett vállalkozások, a nonprofit és civil szervezetek, egyházak képviselőinek, tagjainak büszkeségévé válhat a Díj, amely hozzájárul a településhez tartozás érzésének kiváltásához, megerősítéséhez.
A díjpályázat járulékos célja, hogy az önkormányzati hivatalokban, szervezetekben dolgozók szakmai, emberi megbecsültsége - minőségi feladatellátásukon keresztül - erősödjék a társadalomban.
A Szolgáltató Önkormányzat Díj a magyar nyelven benyújtandó pályázatban megjelenő, a pályázat benyújtását megelőző években megvalósult és azóta is fenntartott jó gyakorlatok alapján nyerhető el. Az önkormányzatok több évben is benyújthatják pályázatukat, azonban a díj ugyanazon jó gyakorlatért csupán egy alkalommal nyerhető el.
2.4. Pályázattal kapcsolatos kiemelt határidők
- pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 31.
- benyújtott pályázatok elbírálása: 2020. február 1.-2020. április 15.
- Szolgáltató Önkormányzat Díj átadása: 2020. szeptember 30.
https://www.kormany.hu/download/3/cc/a1000/20190826_Szolgaltato_onkormanyzati_dij_palyazati_felhivas.pdf
A fenti kiírást terjedelmi okokból rövidítettük, az eredeti a szövegben található webcímen elérhető. (A Szerk.)

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomagIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum